divendres, 31 d’octubre del 2008

Les famílies dels nens i nenes de Casa Alianza.


Hola!

Reprenc el meu relat sobre Guatemala en el punt en què ho vaig deixar fa uns dies. Ja feia tres dies que havíem conegut algunes nenes a Guatemala i alguns nens i nenes del carrer. El programa de Casa Alianza també inclou, però, les visites a les famílies dels nois i noies que viuen a les cases d'acollida. Va ser dijous que vàrem anar a fer un parell de visites amb la Marta, una de les treballadores socials de CA. El primer dels casos era el d'una mare separada, amb 8 fills, a qui acabaven d'acomiadar de la feina. Ella es deia, es diu, Mari Carmen i té un fill a Casa Alianza. El seu fill consumia crack abans d'arribar-hi i havia estat sotmès al programa de desintoxicació a Casa Alianza. La senyora Mari Carmen viu en una barraca feta d'uralita enmig d'un munt de cases de les mateixes característiques, perduda en un turó dels voltants de Ciudad de Guatemala. Vam lliscar pel fang de la muntanya, sota els cables d'electricitat fins a ser ateses per ella. La senyora M. Carmen i els seus dos fills petits viuen en una "casa" d'uns pocs metres, on hi té un llit gran, un fogonet, alguns taburets i un armari. Les mosques i una forta olor són, a més, també els seus acompanyats.
La senyora M. Carmen ens ofereix un lloc per seure i comença la conversa. La Marta té molta paciència en parlar amb les famílies: cal que els doni tota mena de dades i després ho han de contrastar amb d'altres membres de cada família. La senyora M. Carmen amb prou feines sap llegir i escriure (l'analfabetisme és un dels greus problemes de Guate) i transmet una tranquil·litat i conformisme que contrasta amb la vida dura que ha patit, perquè aquesta vida no es viu, es pateix. La Marta li ho comenta: "la vida le trató duro", li diu i ella contesta: "sí, pero yo no me amargo. Vivo el día a día. Yo podría haberme puesto una faldita y salir a la carretera, pero no lo hice.". La senyora M. Carmen, en parlar del seu fill, s'emociona i no reconeix el seu mal: ha caigut en la droga, per fugir d'una situació angoixant. Està a punt de plorar i de retruc també la meva incondicional amiga Toñi i jo. Els seus fills han deixat d'anar a escola i ella, resignada, no hi fa res... Ara li toca tornar a buscar-se les garrofes i intentar sobreviure. A Casa Alianza intenten fer-hi pressió perquè parli amb els professors i li prometen una nova visita. En sortir d'aquella casa, primer fem un llarg silenci. Després la Marta ens explica que de vegades la immobilitat i la conformitat dels pobres fa que no avancin. És allò de: "governi qui governi una sempre es queda de portera". En canvi, els indígenes treballen de sol a sol per tirar endavant i tenen una actitud més combativa.
Després de veure la sra. M. Carmen anem a visitar, a la zona 18, una de les més perilloses de Ciudad de Guatemala, el senyor Alfredo. A ell i a la seva família uns lladres els van entrar a casa, els la varen robar i els varen fer fora. Es van quedar sense casa i sense tot el que hi tenien. I ara vivien a una zona totalment apartada d'aquella, ja que els havien amenaçat per haver-los denunciat. El senyor Alfredo és tranquil, pausat i contesta a les preguntes que li fa la Marta amb molta paciència. Ara treballa de guarda de seguretat en un centre comercial, però abans havia estat "xicler" ambulant. Són uns venedors que duen una parada de fusta amb tabac, xiclets i caramels. El senyor Alfredo ens explica que s'enduia els nens amb ell per vendre i que de vegades obtenia més beneficis amb ells que amb la venda, ja que, segons ell, els compradors li regalaven diners per veure que duia nens petits amb ell. Després d'un ball de números i xifres, la Marta va arribar a la conclusió que el senyor Alfredo posava els nens a demanar pel carrer... En sortir de casa seva, ens vàrem trobar un dels nens petits, el que ens havia obert la porta abans. La Marta li va preguntar si ell demanava al carrer i el nen ens va dir que sí. El senyor Alfredo i la seva dona tenen 8 fills. Ell amb prou feines en recorda tots els seus noms. El control de la natalitat és pràcticament inexistent en un país amb una població altíssima de nens i adolescents, on ni tan sols es pot parlar de la prevenció i menys de l'avortament.
A casa del senyor Alfredo vàrem seure al llit, ja que no hi té ni tan sols cadires.
No hi ha dia que no recordi aquestes dues persones, què en serà? com sobreviuran als aiguats, al dia a dia, al temps?

Viatjar en èpoques de "desacceleració" econòmica




dijous, 30 d’octubre del 2008

Aquells meravellosos anys.....




Avui que estic de bon humor, volia seguir els pasos de la madu i compartir ambvosaltres la meva infantesa.

Aquí ens veieu a ma mare i a mi, les dues molt glamuroses, com diria la nyunyi.





i més mon............ amb el tete i les meves floretes.....

Qui corri s´ endú una entrada...

Al Caixa forum el diumenge 2/11/08 a les 19.30 hrs....tinc dues entrades gentilessa de casa àsia, algú m´ hi vol acompanyar??

És molt bo, perque a aquesta gent els hi fet fet avui una reserva d´ allotjament a una de les residències de bcn.....
Salut!

dimecres, 29 d’octubre del 2008

L´ Amma ens torna a visitar


Amma Mata Amritanandamayi


Barcelona -2008
11, 12 y 13 de novembre


Centre Poliesportiu
de la Mar Bella.
Platja de la Mar Bella,
Av. Litoral 86, 08005 BCN


"El amor es la nostra autèntiva essencia. L´amor no té limitació de religió, raça o nacionalitat"

DIWALI


Ahir va començar el Diwali, un dels festivals hindús més importants. Aquest dura cinc dies. La palabra "diwali" significa "fileres de llums enceses" i la festa sovint es coneix com el "festival de la llum".

Diwali celebra la victòria del bé sobre el mal, així com la glòria de la llum. Es commemora el retorn de Lord Rama al seu reine d' Ashoka després d' exil·liar-se durant 14 anys.

Durant el Diwali, les cases es netegen exhaustivament i les finestres s'obren per donar la benvinguda a Lakshmi, la deessa hindú de la fortuna. S'encenen espelmes i llums per saludarla. Es fan regals i es preparen menjars especials, és com el nostre Nadal. Cada dia es celebra una cosa diferent i hi ha diferents rituals.

BON DIWALI a totes!

dimarts, 28 d’octubre del 2008

La feina

foto: visita dels nostre especialista a les vaquetes lleteres

Què seria de la nostra vida sense els nostres companys de feina? alguns podem agrair l’existència dels nostres compis i d’altres.. d’altres s’estiren els cabells pensant com han pogut tenir tanta mala sort per anar a parar al mateix departament que aquells “energúmens” o marujes desesperants...

Sabeu que ara mateix treballo amb estadístiques ( qui ho hauria dit!! Jo que vaig substituir les mates pel llatí!), i com que al meu departament som tan caxondos tenim penjats a la paret lemes com aquests:


- "Las estadísticas debidamente torturadas acaban por confesar"
- “ The best way to predict the future is to invent it”

Alguna anècdota del vostre lloc de treball?

Un poema.

Apaga aquests ulls meus: no deixaré de veure’t,
si em tapes les orelles podré igualment sentir-te,
i podré sense peus anar vers tu
i sense boca podré encara conjurar-te.
Lleva’m els braços i t’agafaré
amb el meu cor com si fos una mà;
para’m el cor, bategarà el cervell;
i si al meu cervell tu cales foc,
llavors et portaré en la meva sang.

R. M. Rilke.

Oi que és sublim?

dilluns, 27 d’octubre del 2008

Planeta Hambriento: lo que come el mundo

Hola noies, a continuació podreu llegir una explicació de l'exposició que hi ha actualment a Caixa Madrid de Pl. Catalunya. Jo hi vull anar!

La exposición fotográfica muestra los hábitos alimenticios de 30 familias de 24 países diferentes a partir de su presupuesto semanal en comida. La muestra enseña y denuncia al mismo tiempo. A través de las imágenes del estadounidense Peter Menzel, se puede ser testigo de las desigualdades alimenticias que hay en el mundo, en el que el sobrepeso convive con la desnutrición.

El autor y la productora y escritora Faith D’Aluisio, recorrieron un total de 24 países en busca de las costumbre que en cada uno hay a la hora de comer. A través de este viaje fueron testigos de cómo ha cambiado la dieta global en los últimos veinte años, sobretodo como consecuencia del fenómeno de la Globalización.


Per veure la exposició virtualment clickeu al títol:
http://video.alisys.net/cajamadrid/obrasocial/planetahambriento/

Les fotos són boníssimes! Crec que estarà fins el desembre!

diumenge, 26 d’octubre del 2008

Merci guapes


Nenes. Moltes gràcies pel cumple. Però, sobretot, gràcies per ser així, sense colorants ni conservants, naturals com la vida mateixa. Us estimo.

No deixeu mai de creure en la màgia ni permeteu que la nena que dueu dins creixi. Amén.



divendres, 24 d’octubre del 2008

Per molts anys Floreta!!


PER MOLTS ANYS FLORETA!!!

ET DESTIGEM UN SUPER SWEET ANIVERSARI!

MUAKS

diumenge, 19 d’octubre del 2008

Guatemala: Del genocidio al feminicidio.


Victoria Sanford va escriure aquest llibre inclòs a la col·lecció "cuadernos del presente imperfecto". Són uns llibrets molt curts que analitzen la situació a Guatemala. Es tracta d'un llibre molt interessant que parla dels assassinats de dones a Guatemala. Durant els primers anys del segle XXI, cada any les xifres de crims perpetrats a dones ha augmentat, així com la violència amb què aquestes morts es produeixen. Al llibre, l'autora investiga el cas de Claudina Isabel, assassinada a Guatemala l'any 2005. El seu pare mou cel i terra perquè el cas sigui investigat de forma adequada. Perquè les negligències que comet la policia són molt simptomàtiques. En primer lloc, insistien que ella formava de "pandilles" o que era una prostituta només perquè portava pírcings. No van entrevistar les persones que van assistir a la mateixa festa que ella abans de morir. Van suggerir, abans de trobar-la morta, que havia marxat amb el seu amant. No van recollir evidències dels sospitosos. Si no fos per la insistència del seu pare, el cas ja hauria estat dipositat en una pila. Igual que molts altres, que queden sense jutjar.
Claudina Isabel és una de les 518 assassinades l'any 2005. El 2006 van morir de forma violenta més de 600 dones. El 2007 una mitjana de dues dones al dia van ser assassinades. La societat entén que és una lliçó envers les dones aquests assassinats: no sortir al carrer quan no toca, no anar amb segons quines companyies...
L'autora d'aquest llibre culpabilitza la societat en general pel seu silenci davant aquests fets. A més de diversos estaments civils que són culpables d'aquestes morts: policia, exèrcit...
Durant un temps es va parlar de neteja social a Guatemala (l'exèrcit contra determinats sectors: pandilles, narcos, seguidors de les guerrilles...). Avui dia ja es parla de feminicidi.
Tot i així Guatemala ha estat capdavantera a abolir la llei que condemnava les víctimes d'abusos sexuals a una vida de turment i va deixar d'obligar-les al matrimoni amb els seus violadors. Tot i així, encara hi ha molt per fer per prevenir la violència contra les dones. I el primer és que la comunitat internacinoal no els giri l'esquena.

dissabte, 18 d’octubre del 2008

Als carrers de Ciudad de Guatemala.



El segon dia que érem a Guatemala, ens van portar al carrer.
Ens van avisar que no portéssim res de valor a sobre, ni res que cridés l'atenció. Ciudad de Guatemala pot arribar a ser molt perillosa, tant que un dia normal pot convertir-se en la teva fi, tan sols en pujar a un autobús.
Jo tenia por, molta por... Mentre ens dirígiem cap al barri en qüestió, el nostre "pare espiritual", l'Eustaqui, que és psiquiatre, em va avisar que la meva expressió transmetia tant de nerviosisme, que havia de dissimular una mica.
Quan vam arribar al primer indret en què hi havia nens al carrer, se'm va passar la por. Hi havia dos nens menjant patates fregides a terra i el primer que van fer en arribar l'equip de Casa Alianza, va ser oferir-nos-en! En un estat de semiconsciència (perquè no érem capaces d'assimilar el que estava passant) els en vam agafar, perquè pot ser un lleig molt gran rebutjar alguna cosa que ells ens ofereixen, quan tenen el triple de gana que nosaltres... Són patates que llença la societat capitalista en forma de McDonald's de ciutat...
A Casa Alianza, els donen consells, els curen les ferides i els encoratgen perquè surtin dels carrers. Alguns els fan cas, d'altres diuen que vindran i d'altres continuen als carrers, esnifan el dissolvent de pintura per oblidar.
Després vàrem anar a una àrea de prostitució infantil a repartir condons a les nenes... Són xarxes controlades per proxenetes. Nenes d'entre 12 i 17 anys n'hi havia desenes, centenars... No vam trigar a acabar els condons que dúiem. Algunes tenen malalties que no saben que tenen... I el que es pot fer des de Casa Alianza és intentar educar-les perquè surtin d'aquest infern en què hi són ficades.
Tot seguit, vam passar per la zona d'un mercat enorme. Allà darrere hi viuen alguns nens, un dels quals ens va acompanyar durant bona part del trajecte. Ell treballa matí i tarda, però no cobra prou diners per poder tenir un lloc on viure. Tan sols per no drogar-se i per menjar alguna cosa sense haver de demanar o de robar.
Al final, vàrem anar a una zona en què hi viuen alguns adults (a Guatemala i en aquestes condicions, una persona a partir de 20 anys és un adult, ja que ha viscut tan durament, que envelleixen molt aviat). Allà vam veure el futur dels nens que ara viuen al carrer. Tots ells tenen problemes neuronals. N'hi ha un a qui han donat el mal nom d'"home aranya", ja que no pot caminar sobre les dues cames, camina a quatre grapes. Allà em vaig quedar completament paralitzada: allà hi havia els damnats de la terra, els oblidats, els desheretats... Un d'aquests nois ens va ensenyar els cops que havia rebut. La vida d'aquest home no té cap valor. És possible que els cops els hi hagués donat algun policia. Perquè és el principal enemic moltes vegades d'aquestes persones.
Aquellla nit tampoc no vaig dormir. I és que, a la nit, la consciència està més exposada que mai. Sola, en la foscor, t'adones de tots els mals del món i les cares d'aquells nens et vénen a la ment. És quan saps del cert que ja no ets la mateixa.

dimarts, 14 d’octubre del 2008

La Nika, la gosseta dels meus tiets


dilluns, 13 d’octubre del 2008

Flor de te dixit


El dia que deixi de somiar, aquell dia moriré.

dissabte, 11 d’octubre del 2008

Els meus primers dies a Guatemala.

Hola, noies,

Com que crec que encara tinc molt a dir sobre Guatemala, intentaré fer una mena de diari de Bitàcola sobre el viatge per anar compartint amb vosaltres tot allò que em vaig endur d'allà, que no és poc.
El dia 8 de setembre ens van portar a la casa de les nenes Casa Alianza. Són nenes que han anat a parar a aquesta casa d'acollida per diversos motius: o bé perquè les han trobades al carrer -la majoria de les vegades exercint la prostitució el benefici de la qual se l'enduen els proxenetes- o bé perquè ho ha dictaminat un jutge, ja sigui perquè les famílies les maltractaven o perquè per diversos motius (alcoholisme, situació econòmica...) els pares no se'n poden fer càrrec. Actualment hi ha 99 nenes a la casa, que en total té capacitat per a 70. Les nenes es divideixen en tres nivells: nivell 1: són les que acaben d'arribar. Es distingeixen perquè porten un polo vermell. Bàsicament el que necessiten és molt de carinyo i plorar, plorar molt. No poden parlar del que els va passar. Nivell 2: porten un polo groc i han superat una sèrie de fites. Ja poden parlar del que els va passar. Joves mares: conviuen amb els seus fills mares que tenen entre 12 i 17 anys.
Casa Alianza ofereix assessorament psicològic a les nenes, tallers i formació ocupacional.
Quan hi vam arribar les tres noies de Barcelona, a cadascuna ens van posar en un pavelló. A mi em va tocar al nivell 2. La idea era que poguéssim parlar amb elles i que ens expliquessin alguna cosa de la seva situació. Les noies del nivell 2 d'entrada estaven una mica reàcies a parlar amb qualsevol persona desconeguda. Normal, a mi també em passaria, i més sabent el que han viscut. Però de mica en mica, van anar agafant confiança. Em va sobtar com n'eren, d'educades i que col·laboressin tant en les tasques a fer a la casa. Estaven preparant una festa, ja que el dia 15 de setembre és el dia de la independència a Guatemala (la independència dels opressors espanyols haha). Em va semblar una mica violent preguntar-los per què eren allà... Tan sols una de les noies em va ensenyar la seva llibreta amb textos i dibuixos que havia fet i em va explicar per què era allà: per "dolenta i per tallar-se". Es veu que existeix una nova "pandilla" que s'autolesiona en vida. I és que és normal que, en el món en què viuen, de vegades no vegin cap altra solució... Per què viure si estan condemnats des que neixen?
El dia comença molt aviat a Casa Alianza. Les nenes es lleven a les 6 i fan una reunió conjunta per parlar del seu estat d'ànim. Sovint ploren i es consolen. Cal tenir en compte que el procés de recuperació és molt lent. Al dia següent d'anar-hi, algunes nenes ja ens abraçaven i venien a saludar-nos. Ara recordo amb nostàlgia les tardes que vam passar amb algunes nenes mares i els seus fills...

Nota: Si feu clic al títol obtindreu informació sobre els projectes que hi ha ara actualment i hi veureu algunes fotos.

dijous, 9 d’octubre del 2008

Keep bleeding Love o Quan dones més que reps


Closed off from love I didn't need the pain

Once or twice was enough

And it was all in vain

Time starts to pass

Before you know it you're frozen

Ooooh... But something happened

For the very first time with you

My heart melted into the ground

Found something true

And everyone's looking 'round

Thinking I'm going crazy

Chorus:But I don't care what they say

I'm in love with you

They try to pull me away

But they don't know the truth

My heart's crippled by the vein

That I keep on closing

You cut me open and

I Keep bleeding Keep, keep bleeding love

I keep bleeding I keep, keep bleeding love

Keep bleeding Keep, keep bleeding love

You cut me open Oooh, oooh...

Trying hard not to hear

But they talk so loud

Their piercing sounds fill my ears

Try to fill me with doubt

Yet I know that their goal

Is to keep me from falling

Hey, yeah! But nothing's greater

Than the rush that comes with your embrace

And in this world of loneliness

I see your face

Yet everyone around me

Thinks that I'm going crazy

Maybe, maybe

Chorus:But I don't care what they say

I'm in love with you

They try to pull me away

But they don't know the truth

My heart's crippled by the vein

That I keep on closing

You cut me open and

I Keep bleeding Keep, keep bleeding love

I keep bleeding I keep, keep bleeding love

Keep bleeding Keep, keep bleeding love

You cut me open

And it's draining all of me

Oh they find it hard to believe

I'll be wearing these scars

For everyone to see I don't care what they say

I'm in love with you

They try to pull me away

But they don't know the truth

My heart's crippled by the vein

That I keep on closing

You cut me open and I Keep bleeding

Keep, keep bleeding love I keep bleeding

I keep, keep bleeding love Keep bleeding

Keep, keep bleeding love

You cut me open and I Keep bleeding

Keep, keep bleeding love I keep bleeding I keep,

keep bleeding love Keep bleeding

Keep, keep bleeding love

You cut me open and

Keep bleeding Keep, keep bleeding love
Leona Lewis

La Lanse


Aquesta és la Lanse ( de Sir Lancelot) abans d'una bona rentada.
És taaaan bona que molt cops penso que és un angelet disfressat. Me la menjaria a petons!!!

Aquí està fent el que més li agrada , dormir!! jejeje

I en el dia de la mona :P

dimecres, 8 d’octubre del 2008

Festa Diwali

Hi anem?

Els meus gats menys un

Hola noies!

El nostre bloc li faltava alguna cosa... Encara cap de nosaltres havia posat fotografies dels seus animals de companyia. (bé, ara estic pensant que no totes en tenim!)Us presento a tres dels meus gats:


HARI, el gordo carinyós

ADUR, l'aventurer amb glamour

SHAKTI, la reina de la casa

Falta l'ANAN!

Pearl i Lynyrd Skynyrd a la KGB

El proper dissabte 18 d'octubre a les 21h no podeu deixar d'anar a la sala KGB, Barcelona!!

Es farà un concert commemoratiu al grup musical setentero LYNYRD SKYNYRD. Amb artitstes convidats com Santi Campillo i Francesc Bertran, i crec que la Pearl tb hi posarà el seu gra de sorra.

Essent una inculta (musicalment parlant) en procés de reforma, he hagut de googlejar una miqueta... Així doncs aquest grup és descrit per Stephen Thomas Erlewine com "el grupo definitivo de Rock Sureño, fusionando la potencia saturada del blues rock con una imagen sureña rebelde y la arrogancia del hard rock".

Potser les seves cançons més conegudes són Free Bird, Sweet home Alambama, ja que continuen apareixent en bandes sonores de diverses pelis i series ( per exemple Forrest Gump, la masacre de texas, Con Air, Me llamo Earl,etc.)

El grup es va disoldre després de l'accident d'avió que van patir a Gillsburg (Misisipí, EE UU), el 20 d'octubre de 1977, en el que van morir el cantant, Ronnie Van Zant, el guitarrista, Steve Gaines i el manager Dan Kilpatrick. D'aquí l'acte commemoratiu de la sala KGB.