dijous, 24 de maig del 2007

Recepta Ayran

L'Ayran és una beguda que es pren molt a l'India (crec recordar que a Turquia tb, i suposo que a d'altres països..).

Ingredients:
200 ml de yogur natural baix en calories
2 cullerades de menta fresca ben picada
Sal
250 ml d'aigua mineral amb gas ( tb es pot fer servir aigua sense gas però si és efervescent és més agradable).

Passos a seguir:
- Col·loca el yogur, la menta i la sal a la batedora i barreja'ls fins que la barreja adquireixi un tò verdós.
- Afegeix l'aigua i barreja durant 1-2 segons.
- S'ha de servir inmediatament.

Aquesta beguda ajuda a mantenir el sistema digestiu en bon estat. Nosaltres el preniem de postres com a digestiu pq el nostre estómac suportés millor el menjar picant que li haviem donat...

Segons l'Ayurveda, ( segons cada Dosha és recomanable menjar uns aliments o uns altres per estar equilibrat) si es vol reduïr:
- Aire, s'ha de prendre força ayran
- Foc , se n'ha de prendre poc.
- Terra, tb se n'ha de prendre poc

4 comentaris:

tchai ladoo ha dit...

Ummmmmm....!!!Quina bona pinta!!!

He pensat que un dia podriem fer una festa india, marroquina, africana, brasilera, japonesa... jejejeje!!!

Ens podriem disfressar, ballar, menjar coses típiques dels païssos!!!

jejejeje!!! A vegades tinc idees força extravagants, però seria divertit!

Així tindriem un motiu especial per beure i menjar aquests plats i begudes!!!

Astrid ha dit...

jejeje però tot barrejat o fer diferents festes temàtiques?
Saps que a mi tb m'encanta aquesta idea.

tchai ladoo ha dit...

Havia pensat per separat... Així tenim més dies per quedar i fer festes... el món és tan gran!

Astrid ha dit...

Oks!! em sembla perfecte!!! si no teniu plans en podriem fer una al piset demà mateix ( dissabte), la Laia no hi serà..