El plaer de cuinar i menjar...
Després d'observar la facilitat de cuinar menjar japonès us proposo unes receptes molt sencilles que faran trencar la rutina de la nostra dieta mediterrània.
Polp amb salsa de Miso:
Ingredients:
200gr de pop cuït (es pot trobar al corte ingles o congelat a la Sirena)
2 troncs d'apit
Per fer la salsa:
10gr de miso de soja, es a dir, una salsa que vé amb una boseta transparent i conté una pasta taronja-marró. Una vegada obert es guarda a la nevera i dura mesos!
2 cullarades de sake
3 cullerades de sucre
2-3 cullerades de vinagre
Elaboració:
- Agafar l'apit i tallar-lo a làmines fines tipus juliana i posar-lo en remull amb aigua durant una estona.
- Preparar la salsa a un bol: tots els ingredients es barrejen en les proporcions indicades, tastar y si es desitja, afegir una mica més d'algún component, sempre al nostre gust.
- Aixucar l'apit.
- Al maiteix bol de la salsa afegir l'apit i el polp i barrejar.
- Servir al plat i ja esta!!
Variacions:
Si no ens agrada el polp o podem canviar per calamar, cloïsses, gambes, musclos... sempre cuïts, es clar. L'apit el podem canviar per ceba o porro, sembre a juliana fina. Fixeu-vos quantes varietats podem fer!! Nyam, nyam!
Polp amb salsa de Miso:
Ingredients:
200gr de pop cuït (es pot trobar al corte ingles o congelat a la Sirena)
2 troncs d'apit
Per fer la salsa:
10gr de miso de soja, es a dir, una salsa que vé amb una boseta transparent i conté una pasta taronja-marró. Una vegada obert es guarda a la nevera i dura mesos!
2 cullarades de sake
3 cullerades de sucre
2-3 cullerades de vinagre
Elaboració:
- Agafar l'apit i tallar-lo a làmines fines tipus juliana i posar-lo en remull amb aigua durant una estona.
- Preparar la salsa a un bol: tots els ingredients es barrejen en les proporcions indicades, tastar y si es desitja, afegir una mica més d'algún component, sempre al nostre gust.
- Aixucar l'apit.
- Al maiteix bol de la salsa afegir l'apit i el polp i barrejar.
- Servir al plat i ja esta!!
Variacions:
Si no ens agrada el polp o podem canviar per calamar, cloïsses, gambes, musclos... sempre cuïts, es clar. L'apit el podem canviar per ceba o porro, sembre a juliana fina. Fixeu-vos quantes varietats podem fer!! Nyam, nyam!
2 comentaris:
Sembla super fàcil!!! i a on has comprat el sake i el miso?
Els venen a supers de xinesos!
Publica un comentari a l'entrada